Onderwijs

Gastcollege bij een hogeschool met de Kassow robot
Gastcollege bij een hogeschool met de Kassow robot.
Colla Robots werkt graag samen met onderwijsinstellingen om scholieren en studenten hands-on ervaring op te laten doen met de nieuwste technieken. Wij leveren tegen extra gunstige voorwaarden cobots en toebehoren aan onderwijsinstellingen. Omdat wij mee willen denken behoort ook het leasen van een cobot tot de opties. Op deze manier kan een cobot zonder bijzondere investering aan het onderwijsprogramma toegevoegd worden.

Wanneer een onderwijsinstelling een cobot ontvangt krijgen ze daarbij uiteraard uitgebreide training en uitleg over het product. Tevens verzorgen wij gastlessen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van cobots en aanvullende onderwerpen. Colla Robots biedt ook project- en stageopdrachten aan voor studenten die met een cobot willen werken.

Onze 6 assige Colla Robot beschikt over een PC applicatie waarmee de cobot geprogrammeerd en gesimuleerd kan worden. Op deze manier kunnen meerdere studenten vanuit elke gewenste locatie aan een opdracht werken, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Eenmaal bij de fysieke cobot kan het programma worden ingeschoten en afgespeeld. De cobots zijn voorzien van gestandaardiseerde flenzen waarop een grote variƫteit aan end-effectors gemonteerd kan worden. Het uitwisselen van een end-effector kan gemakkelijk door het losdraaien van vier bouten die in de flens zitten. Hierdoor kunnen de cobots veelzijdig worden ingezet en kunnen studenten probleemloos met zelf gerealiseerde accessoires werken.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Colla Robots voor onderwijs? Neem dan contact met ons op.