Cobot accessoires

Grijper uitwisselsysteem & andere accessoires
Zoals toegelicht op de productpagina levert Colla Robots verschillende elektrische en pneumatische grijpers. Naast het los leveren van de standaard grijpers bieden we meer voor op en aan de cobots. De standaard grijpers gebruiken we om slimme systemen te ontwikkelen zoals een grijper uitwisselsysteem. Een andere optie is een speciale houder maken om aan de cobot te bevestigen om meerdere accessoires op te monteren. De Colla Robot Z4 heeft een aantal speciale gereedschappen welke op de productpagina toegelicht worden. Daarnaast leveren we voor alle cobots andere accessoires zoals vision systemen, gereedschappen, HMI, software, vacuümsystemen en sensoren.

Het grijper uitwisselsysteem dient om één cobot meerdere handjes te geven. Hierdoor wordt de flexibiliteit van de cobot het best benut en kan één cobot een cyclus zelfstandig uitvoeren. Bijvoorbeeld een magazijncyclus waar de cobot een dichte doos pakt, open zet, dicht tapet, een product pakt, in de doos doet, de doos dicht maakt, een etiket pakt en plakt, eventueel een extra stap en tot slot de doos palletiseert. Om dit te doen nemen we een cobot voorzien van een grijper waarmee verschillende andere werkstukken gepakt worden. Hierbij wisselt de cobot telkens van werkstuk. Wat ook kan is een speciale houder maken waar meerdere accessoires op bevestigd worden, bijvoorbeeld van het sorteren van producten.

In een situatie waar producten voorzien van barcode inkomen en geplaatst dienen te worden op sorteerposities, ook voorzien van barcodes. Dan kan de houder een grijper en een scanner hebben, de cobot scant het product, pakt het product, scant de barcode van een positie, plaatst het product daar, en schrijft naar de database welk product op welke positie ligt. Door meerdere producten op een positie leggen kan de cobot op deze manier orders verzamelen.

Met vision accessoires kunnen we verschillende dingen doen zoals bin picking met 3D vision, contour en positie bepaling, producten identificeren, visuele inspectie voor kwaliteitscontrole of sorteren van producten. Wat hierbij helpt is onze ervaring met de IA toepassing deep learning.